Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Més informació a l'Avís Legal, apartat Reserva de cookies. acceptar
Categories
Tranport gratuït de vins al Vallès Oriental

Vins D.O. Calatayud

La Garnatxa negra és el nostre major patrimoni, amb plantacions que superen en molts casos els 50 anys d'edat i que a la zona es denominen " Viñas ...

La Garnatxa negra és el nostre major patrimoni, amb plantacions que superen en molts casos els 50 anys d'edat i que a la zona es denominen " Viñas Velles".

L'adaptació d'aquesta varietat a la zona és perfecta i d'aquí la seva preponderància respecte a la resta de varietats. La garnatxa és una varietat agresta en molts casos empeltada sobre Rupestris de Lot i més recentment sobre Ritchtter 110.

Com varietat de cicle llarg necessita sol per completar el cicle vegetatiu. Sent una varietat que genèticament té problemes de quallat en l'època de floració nostres viticultors realitzen una pràctica molt habitual com és el "descavallament" que consisteix a suprimir els brots laterals i apical dels pàmpols frenant el creixement vegetatiu del cep i amorteix el corriment de la flor aconseguint que totes les substàncies nutritives vagin a parar a la flor.

La major part de les nostres vinyes de garnatxes es troba situat en zones d'altura, (la zona de vinyes més alta d'Aragó), en terrenys de forta pendent que afavoreix la ventilació de la vinya evitant botritis, de molt difícil mecanització, realitzant-se la majoria de les tasques de cultiu de forma manual. El cultiu es realitza respectant el medi ambient.

Filtres actius