Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Més informació a l'Avís Legal, apartat Reserva de cookies. acceptar
Categories
Tranport gratuït de vins al Vallès Oriental

Vins D.O. Conca de Barberà

La Conca de Barberà és una comarca catalana situada al nord de la província de Tarragona. La zona de producció vitícola es concentra bàsicamenta la ...

La Conca de Barberà és una comarca catalana situada al nord de la província de Tarragona. La zona de producció vitícola es concentra bàsicamenta la regió que deu la seva formació geològica a l’acció erosiva del riu Francolí i del seu afluent, l’Anguera. L’acció combinada d’aquests dos rius al llarg dels mil·lennis ha configurat la fisonomia d’aquesta part de la comarca com la d’una vall fluvial envoltada de carenes muntanyoses: a l’est, les serres de Miramar i del Cogulló; a l’oest, les serres del Tallat i de Vilobí; al nord, les serres de Montclar, Codony i Comalats; i al sud, les muntanyes de Prades.

Les vinyes emparades per la denominació d’origen s’estenen pel territori que integren els següents termes municipals: Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, l’Espluga de Francolí, Forès, Montblanc, Pira, Rocafort de Queralt, Sarral, Senan, Solivella, Vallclara, Vilaverd i Vimbodí.

Les altituds es troben majoritàriament compreses entre els 350 i 600 m, fet que condiciona uns vins de caràcter fresc i lleuger, amb una gran expressió aromàtica.

Filtres actius